Distributieriem

Distributieriem vervangen.

Wat is een distributieriem?

Met behulp van de distributieriem drijft de krukas van uw auto de nokkenas(sen) aan. Soms wordt tegelijkertijd ook een diesel inspuitpomp aangedreven. De getande riem is gemaakt van sterk rubber en kunststof, verstevigd met draden. Uw auto heeft een distributieketting of -riem. Zowel de distributieriem als de distributieketting hebben allebei dezelfde werking. Echter is de distributieketting gemaakt van gehard staal en deze hoeft in tegenstelling tot de distributieriem niet vervangen te worden. Geen idee of uw auto is voorzien van een riem of ketting? Raadpleeg het instructieboekje van uw auto of neem contact op met AutoFirst Schurer-Kamphuis om onze specialisten te vragen. 

Wat zijn de kosten voor het vervangen van de distributieriem?

Om de kosten te berekenen voor het laten vervangen van de distributieriem van uw auto kunt u gebruik maken van de offerte module. Klik hier voor de offertemodule, doorloop vervolgens de drie onderstaande stappen en u heeft direct een prijs inzichtelijk. 

- Vul het kenteken in van uw auto.
- Selecteer onder 'Populaire klussen' 'Distributieriem vervangen'.
- Klik vervolgens op 'Bereken uw prijs'. 

U kunt natuurlijk ook bellen met AutoFirst Schurer-Kamphuis op 0321-332644 of een mail sturen naar autofirst@schurer-kamphuis.nl.

Vaak is het verstandig om tegelijk met de distributieriem ook de spanrollen, omkeerrollen en zelfs de waterpomp te vervangen. Deze slijtagegevoelige onderdelen hebben net als de distributieriem de nodige kilometers gedraaid. Wanneer u deze onderdelen op een later tijdstip alsnog moet laten vervangen, dan zal de hele reparatie nogmaals worden uitgevoerd. Vaak worden looprollen, spanrollen en waterpomp in de offerte meegenomen. Neem de offerte goed door, zodat u weet wat er in de prijs is meeberekend. Indien onze monteur tijdens het vervangen op andere gebreken stuit, nemen wij direct contact met u op. De benodigde reparaties en daarmee samenhangende kosten spreken wij uitgebreid met u door. Pas na uw toestemming voeren wij de reparaties uit.

Klinkt er bij het starten van uw Audi, Seat, Skoda of Volkswagen een ratelend geluid?

Het probleem waar veel Audi, Seat, Skoda en Volkswagen rijders tegenaan lopen heeft te maken met de distributieketting.  

Deze zou in sommige gevallen kunnen uitrekken, beginnende kenmerken zijn een ratelende koude start, vaak gecombineerd met een brandend motormanagementlampje. De problemen met betrekking tot de distributieketting doen zich vooral voor bij auto’s uit het bouwjaar 2008 tot 2013. Komt een ratelend geluid bij het starten van uw auto u bekend voor? Wacht dan niet langer, voorkom ernstige motorschade en kom langs bij AutoFirst Schurer-Kamphuis in Dronten. Onze werkplaats heeft veel ervaring op dit gebied en helpt u graag van een ratelende motor af. Door onze korte planning garanderen wij een snelle reparatie van uw auto.

Voor het probleem met de distributieriem van een Audi, Seat, Skoda of Volkswagen hanteren wij andere prijzen. Wilt u graag meer informatie? Neem dan contact met ons op via 0321-332644 of autofirst@schurer-kamphuis.nl

Hoe controleer ik of de riem aan vervanging toe is?

Het vervangen van een distributieriem valt onder regulier onderhoud. De riem wordt preventief vervangen bij een vast aantal gereden kilometers. In het instructieboekje of onderhoudsschema van uw auto staat aangegeven wanneer de riem aan vervanging toe is. Echter zegt het aantal gereden kilometers niet alles. Ook wanneer u weinig kilometers rijdt, kan de riem uitdrogen. Denk bijvoorbeeld ook aan het afleggen van korte ritjes in de stad. Een distributieriem slijt dan in verhouding sneller. Naast het onderhoudsboekje is uw auto als het goed is ook voorzien van een sticker met de datum en kilometrage waarop de riem voor het laatst is vervangen. Deze sticker zit meestal onder de motorkap. 

Valt het toch niet meer te achterhalen en twijfelt u of het nodig is om de distributieriem te vervangen? AutoFirst Schurer-Kamphuis kan aan de hand van uw kenteken aangeven wanneer de distributieriem aan vervanging toe is.

Wat is het risico van een versleten distributieriem?

Wanneer de riem niet tijdig wordt vervangen kan hij in het ergste geval breken. Een gevaarlijke situatie, want uw motor loopt plotseling vast. Dit heeft ernstige motorschade tot gevolg en een reparatie die flink in de papieren loopt. Wanneer de riem niet breekt maar doorslipt zal uw auto slecht, of niet meer lopen. Ook in dit geval zijn de reparatiekosten fors.

Garantie.

AutoFirst Schurer-Kamphuis werkt met A-kwaliteit onderdelen. U bent dus verzekerd van een geluidsarme distributieriem met goede krachtsoverbrenging en een lange levensduur. Bovendien krijgt u 12 maanden garantie op fabricage- en/of montagefouten.

AutoFirst Schurer-Kamphuis. Uw auto op de 1e plaats.

  • Betaalbaar onderhoud voor alle automerken- en typen
  • Goed opgeleide monteurs
  • Persoonlijke aandacht en advies
  • U behoud uw fabrieksgarantie
  • AutoFirst Schurer-Kamphuis Mobiliteitsgarantie bij pech onderweg
Bovag garantie

Bekijk occasions

Op zoek naar een occasion? Bekijk hier ons actuele aanbod.

Lees meer
Bovag garantie

Plan afspraak

Plan hier eenvoudig en snel een afspraak in onze online agenda.

Lees meer
Bovag garantie

Mobiliteitsgarantie

Autopech? Met de AutoFirst mobiliteitsgarantie bent u altijd goed geholpen!

Lees meer
Bovag garantie

Ontvang onze nieuwsbrief

Blijf maandelijks op de hoogte en ontvang tips, nieuws en aanbiedingen

Lees meer